DÜSAM Film Gösterimleri AGORA Filmiyle Devam Etti!

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM), Film Gösterimleri dizisine devam ediyor. Büşra Nur Topal nezaretinde, öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen keyifli etkinlikte AGORA filmi gösterildi.

Alejandro Amenabar’ın yönetmenliğini yaptığı 2009 yapımlı “AGORA” filminde, bilginin tek elde toplanarak keskin inançlara dönüşmesi üzerinde duruldu. Eleştiri imkânlarının daralmasıyla sistemin, toplumun bütün zümrelerince eşit paylaşılamaması, dönüştürülememesi ve bu durumun yarattığı şiddeti gösteren film, seçici geçirgen ve kapsama alanı geniş kültürlerin önemini hatırlattı.

Öğrenciler tarafından ilgi gören film gösterimi, belirli periyotlarla devam edecek.

01 Kasım 2022