Düsam Film Gösterimleri Devam Ediyor!

Dünyadaki gündelik, iktisadî ve politik mensubiyetimizi var eden seçimleri, kuliste giydirilmiş karakterlerde gördüğümüzde ve sahne arkasında ezberlenen repliklerde işittiğimizde ne hissederiz?

Dehşet, hayret, merhamet, endişe, umut… Beyaz perde, bütün bu duyuları kuşatarak insana bir teklif götürmektedir. Dokunamadığımız, bedensel katılımda bulunamadığımız ve Baudrillard’ın söyleyişiyle ayartmanın olmadığı ekranda gördüklerimiz, kimi zaman kötüyle daha kötü arasında bir tercih yapmamızı sağlamakta kimi zamansa iyi-kötü arasındaki ezberlerin ayrım sularını bulandırmaktadır. Fantazi dünyamızı olanca açıklığıyla sunarak gerçek olanın sarsıcılığıyla yüzleştiren beyaz perde, yorumlanmaya açık bir alan sunar.

DÜSAM Film Gösterimleri bu kez AGORA filmiyle devam ediyor. Büşra Nur Topal moderatörlüğünde 1 Kasım Salı günü saat 14:00‘te gerçekleşecek olan, Canik 100. Yıl Konferans Salonu‘ndaki gösterim, öğrenci ve akademisyenlerin katılımına açık bir buluşmadır. Gösterimin hemen ardından film yorumlanacak ve tartışmaya açılacaktır.

İlgi duyan herkesi bekleriz.