Osmanlı Diplomasisi Üzerine Gözlemler | Dr. Cihan Yüksel

DÜSAM‘da Tarih Konuşmaları başlıyor!

Tarih Konuşmaları‘nda bu dönem “Osmanlı Diplomasi Tarihini Yeniden Düşünmek” teması altında bir dizi etkinlik gerçekleştirilecektir.

Osmanlı tarihçiliği yaklaşık son otuz yıldır büyük bir dönüşüm yaşamaktadır. Hâkim olan paradigmaların sorgulandığı, yeni kaynakların kullanıldığı ve bu kaynaklara yeni bir gözle yaklaşıldığı ve aynı zamanda Osmanlı tarihini dünya tarihinin önemli bir parçası olarak gören çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır. Bu dönüşümün yaşandığı önemli alanlardan bir tanesi de Osmanlı diplomasi tarihçiliğidir. Özellikle son on yıldır yurtiçi ve yurtdışında genç araştırmacıların yaptıkları yeni çalışmalarla Osmanlı diplomasi tarihçiliği yeni bir boyut kazanmaktadır. Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM) ve Samsun üniversitesi Tarih Bölümü’nün ortaklaşa düzenleyeceği “Osmanlı Diplomasi Tarihini Yeniden Düşünmek” isimli seminer dizisiyle bu çalışmaların daha geniş bir kitleye ulaştırılması ve yeni tartışma alanlarının açılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede her ay alanında önde gelen bir akademisyen ağırlanacak ve Osmanlı diplomasi tarihinin göz ardı edilen konuları yeniden gözden geçirilecektir.

Seminerin ilk konuğu, Osmanlı-Memluk ilişkileri üzerine çığır açıcı bir eser kaleme alan Houston Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Cihan Yüksel olacaktır.

Zoom linki için tıklayınız.

Konu: Osmanlı Diplomasisi Üzerine Gözlemler
Konuşmacı: Dr. Cihan Yüksel